VIII. LIBERECKÝ POHÁR 2018

24. 4. 2018

V sobotu 21.4.2018 se uskutečnil první pohárový závod sezony ve sportovní gymnastice chlapců. Sjelo se celkem 82 účastníků z Čech (Praha, Vrchlabí, Sezimovo Ústí, Ústí nad Labem, Kolín, Doksy, Kladno, Dolní Žandov a Liberec).

Zvláštností tohoto závodu je vždy vložený závod gymnastické TV pro děvčata. Ty startovala na pěti nářadích: akrobacie, kruhy, přeskok, kladina a trampolína. Zvítězila Hrobská Elen před Ježkovou Matildou a Dostálkovou Natálií.

Další vložený závod je pro Adepty, kteří nejsou ještě registrováni v ČGF. Závodilo 12 chlapců různého věku a výkonnosti. Jde o to naučit i tyto chlapce pravidelnému sportování. Výsledky jsou pak vyhlašováni podle věku – ročníku narození.

  • 2013: zvítězil Nol Josef, Gymnastika Liberec
  • 2012: zvítězil Otava Andrej, SK Hradčany Praha, druhý byl Klusáček Martin, Gymnastika Liberec
  • 2011: zvítězil Kubata Štěpán před Rákosníkem Robinsonem a Trnovským Janem Jakubem, 5. Místo obsadil Dreithaler Rudolf, všichni Gymnastika Liberec
  • 2010: zvítězil Setunský Petr ze Spartaku Vrchlabí
  • 2009: zvítězil Rákosník Jonatan, Gymnastika Liberec
  • 2005: zvítězil Duben Matyáš, Doksy

Pak již přišli na řadu registrovaní závodníci – nejmladší žáci („nejmenší muži“). Byla to nejpočetnější skupina. Zvítězil Neumann Josef, SK Hradčany Praha. Liberečtí se umístili následovně: 5. Řípa Jakub, 7. Řípa Petr, 10. Slad Dominik, 18. Hrobský David, 33. Žitňan Štěpán.

Mladších žáků bylo 15. Zvítězil Kusák Jan, sokol Kladno. Liberecký Holický Vít skončil 10.

Starších žáků startovalo 11. Zvítězil Hammadi Azíz, Sokol Kladno. Liberečtí skončili následovně: 5. Jäger Adam, 9. Zajíček Adam, 10. Křelina Pavel.

V kadetech zvítězil Skokan Jaroslav , Sokol Vršovice Praha, v dorostencích Vaněček Frtantišek, Spartak Sezimovo  Ústí a v juniorech Štefl Boreš, Sokol Vršovice Praha.

Atmosfera závodu byla po celý den skvělá. Přispěla k tomu divácká kulisa z rodinných příslušníků, skvěle vybavená tělocvična, dostatečný počet rozhodčích a dobrá organizace.

22.4.2018/KU