Ukončení sezony mužské gymnastiky

15. 3. 2013

Závodní sezona oddílu Gymnastika Liberec pro rok  2012 skončila. V prosinci nejprve proběhl Přebor republiky v povinných sestavách v Prostějově. Gymnastika Liberec měla zastoupení ve dvou kategoriích. V kategorii VS1 – nejmladší žactvo startovalo celkem 67 chlapců ze 17Jednot. Z toho bylo 8 chlapců z Liberce. Nejlépe se umístil na 13. místě Zajíček Adam , předvedl slušně všechny sestavy. Další skončili:  35. Drbohlav Mikuláš, 41. Vlček Ondřej, 48. Jančo Adam, 52. Skal Antonín, 57. Chudoba Václav, 60. Šíma František a 65. Bel Hadj Salah Majed.
Přebor měl velmi kvalitní úroveň. Jediným kazem na kráse byla vlastní tělocvična, respektive komplex tělocvičen – nedostačující pro tak velký počet závodníků.
V kategorii VS2 – mladší žactvo startovalo 49 chlapců ze 14 oddílů. Z Liberce startovali 3 závodníci. Bradáč Tomáš skončil 38., Čechtický David 43. A Nový Radek 47.
Poslední závodem byl Vánoční závod ve Vršovicích Praha. Tento závod je jak pro děvčata, tak i pro chlapce. Sokolovna se již od ranních hodin plnila dětmi z českých oddílů. Celkem se presentovalo 68 děvčat a 72 chlapců.

Chlapci z Gymnastiky se umístili následovně:
Roč. 2002: 3.místo Čechtický David, 4. Místo Nový Radek
Roč. 2003: 11. Místo Vlček Ondřej
Roč. 2004: 1. Místo Zajíček Adam
Roč. 2005: 3. Místo Drbohlav Mikuláš, 7.místo Skal Antonín a 8. Místo Šíma František
Roč. 2006: 2. Místo Jäger Adam

Každý z účastníků obdržel malou věcnou cenu. Závodníci na prvních třech místech dostali diplom a medaili.

Před vyhlášením výsledků si všichni zazpívali koledy za doprovodu živé hudby.

Závodní rok pro Gymnastiku Liberec  byl úspěšný.Nejlepším závodníkem se stal Zajíček Adam – nejmladší žák.

Do roku 2013 si přejeme aspoň stejné výsledky. Poděkování patří všem trenérkám a trenérům oddílu:
Jarmile Jägrové, Evě Trávníčkové,Táně Stlukové, Kristýně Brzákové, Jiřině Bittmanové, Daniele Zelenkové, Přemyslu Veverkovi, Mílvi Putíkovi, Lumíru Kučerovi, Daliboru Pietschmannovi, Petru Weinholdovi, Adamu Šrámkovi a Pavlu Zoubkovi