Májový pohár v Doksech 2015

11. 5. 2015

Do tělocvičny Základní školy Karla Hynka Máchy v Doksech se sjelo gymnastické mládí z pěti oddílů v počtu 39 závodníků.
Je to tradiční setkání před oficiálními mistrovskými soutěžemi.
Oddíly sem rádi jezdí pro neformální přívětivou atmosféru.
Kategorii děvčat -  Gymnastické tělesné výchovy vyhrála Keltnerová Barbora před Matrasovou Kristýnou, Černou Bělou a Elen Hrobskou všechny Gymnastika Liberec.
Cvičili na akrobacii, kruzích v hupu, přeskoku a kladině.
Kategorii EXTRA vyhrál Pietschmann Adam.
Hezký zážitek připravili „ nejmladši muži“- kategorie MINI.
Startovalo dvanáct chlapců. Zvítězil Krátký Marek před Holubem Jakubem, oba Sokol Vršovice Praha a Burdou Tomášem z České Lípy. Liberečtí skončili následovně: 7. Patřičný Roderik, 9. Kliž František a 10. Bitman Matěj.
První mistrovskou kategorií jsou Nejmladší žáci. Startují již na všech nářadích.: akrobacii, koni na šíř, kruzích, přeskoku, bradlech a hrazdě.
Startovalo 11 chlapců. Stupně vítězů obsadili závodníci Gymnastiky Liberec. Vyhrál Jäger Adam před Křelinou Pavlem a Bitmanem Adamem. Další Liberečtí: 7. Wollmann Ondřej, 8. Jeřábek Lukáš a 10. Žitňan Lukáš.
Mladší žáky vyhrál Prokop Vojtěch ze Sezimova Ústí, druhý byl Jedlička Marián ze Spartaku Vrchlabí a třetí Zajíčk Adam z Gymnastiky Liberec.
Startovalo 8 borců.
Kategorie Starších žáků měla tři závodníky. Zvítězil Jančo Adam Gymnastika Liberec před Vaněčkem Františkem Sezimovo Ústí a Samešem Adamem z České Lípy.
V době zpracování výsledků jsou již tradičně vloženy dva závody. Gymastoj , což je volný soubor cviků ve vzporu na rukou bez dotyku nohou země. První tři místa obsadili závodníci ze Sezimova Ústí.
Zvítězil Vaněček František před Šmídem Matějem a Šmídem Michalem.

Druhý vložený závod Májostoj je ve stoji na rukou. Startují všechny kategorie včetně trenérů, rozhodčích i diváků. Zvítězil Dalibor Pietschmann Gymnastika Liberec před Koldou Ondřejem Sokol Vršovice Praha a Kubíčkem Matějem z České Lípy.

Všichni závodníci obdrželi věcné ceny, první tři pak vždy diplom a medajli.
Diváckou kulisu tvořili rodiče závodníků.
Výprava z Gymnastiky Liberec již tradičně zakončuje pobyt v Doksech ,vykoupáním se v Máchově jezeře.

10.5.2015
Kučera