Liberecký pohár ve sportovní gymnastice

27. 4. 2015

Gymnasté všech mládežnických věkových kategorií se sešli ve specialisované gymnastické tělocvičně na 5. ročníku Libereckého poháru.
Celkem přijelo 69 soutěžících z 8 tělovýchovných jednot. Velmi početné výpravy byly ze Sokola Vršovice Praha a SK Hradčany Praha. Samozřejmě také početně byla nejsilnější domácí representace.
Závodníci startovali ve třech sledech. V prvním sledu nastoupili Mini žáci, závodník Extra a děvčata z GTV. Absolvovali 4 nářadí.
Kategorii Extra vyhrál Pietschmann Adam. V kategorii Gymnastická TV zvítězila Keltnerová Barbora před Hrobskou Elen a Černou Bělou.
Výsledky v Mini žácích byly vyhlášeny po ročnících.
Ročník 2009 vyhrál Chramosta David z SK Hradčany Prah.
Ročník 2008 vyhrál Slovák Jakub před Krátkým Markem, oba ze Sokola Vršovice Praha  a Klížem Františkem z Gymnastiky Liberec.
Ročník 2007 vyhrál Meier Tomáš z Gymnastiky Liberec před Hourou Davidem ze Sokola Vršovice , Patřičným Roderikem a Bitmanem Matějem z Gymnastiky Liberec.
Druhý sled patřil Nejmladším žákům. Startovalo 26 chlapců. Zvítězil Kříž Jakub před Prokopem Sebastianem a Ungerem Kryštofem, všichni SK Hradčany Praha.
Umístění Libereckých chlapců: 8.místo Jäger Adam, 14. Místo Křelina Pavel, 18. Bitman Adam, 20. Jeřábek Lukáš, 22. Drbohlav Štěpán, 24. Wollmann Ondřej a 25. Žitňan Lukáš.
Ve třetím sledu startovali ti nejzdatnější. Mladší žáci, starší žáci, kadeti a junioři.
Mladší žáky vyhrál Tomášek Jiří před Kaplanem Danielem, oba SK Hradčany Praha a Spilkou Šimonem ze Sokola Vršovice Praha. Liberecký Zajíček skončil na sedmém místě a Drbohlav Mikuláš na desátém místě.
Starší žáky vyhrál Hynek Michal z SK Hradčany Praha před Kulle Daliborem a Neumannem Antonínem, oba z TJ Sokol Rokycany. Liberecký Bradáč Tomáš byl pátý a Jančo Adam devátý.
Mezi Kadety byl nejlepší Kalný Ondřej z SK Hradčany Praha před Marešem Tomášem a Štefflem Borešem, oba ze Sokola Vršovice Praha.
Juniory vyhrál Švehlík Jakub před oddílovým kolegou Hampelem Jiřím, oba Sokol Vršovice Praha.
Všichni závodníci obdrželi diplomy, věcné ceny a první tři pak ještě poháry       a medaile.
Velmi hojná byla účast diváků.