Krajský přebor 31.5.2014

2. 6. 2014

Gymnasté soutěžili v kraji

Společný krajský přebor Ústeckého a Libereckého kraje mužských složek se uskutečnil v sobotu ve specializované gymnastické tělocvičně v areálu Sport parku. Organizace se tradičně ujal oddíl Gymnastika Liberec, který vytvořil regulérní podmínky pro konání přeboru. Specializovaná tělocvična v Liberci je jediná v obou krajích, která má to nejlepší vybavení – stejné jako na světových kláních.
V prvním sledu cvičila děvčata z Gymnastické TV. Je to naše výjimka, kdy umožňujeme závodit i děvčatům, která trénují 1x týdně.
Zvítězila Matrasová Kristýna před Hrobskou Elenou. Zbylá dvě děvčata bohužel onemocněla. Přesto se děvčata snažila a předváděla hezké výkony.
Druhou kategorii tohoto sledu byla kategorie EXTRA. Zde zvítězil Pietschmann Adam. Je úžasné sledovat Adama, jak bojuje se svým hendikepem. Jakou snahu a vervu dává do svého cvičení.
Třetí kategorie byla MINI, rozdělená podle ročníků. Nejmladší vyhrál
Drbohlav Štěpán před Mindlem Markem a Bitmanem Martějem.
Starší vyhrál Wollmann Ondřej následovaný Jeřábkem Lukášem a Žitňanem Lukášem. Všichni jsou členy Gymnastika Liberec.
Druhý sled odstartoval přebornické mistrovské soutěže.
V nejmladších žácích startovalo 13 chlapců. Přeborníkem kraje se stal Jäger Adam, druhý byl Drbohlav Mikuláš a třetí Šíma František.Další umístění libereckých. Čtvrtý Křelina Pavel, devátý Bitman Adam a jedenáctý Penz Patrik.
V družstvech zvítězilo družstvo Gymnastika Liberec (Jäger, Drbohlav, Šíma, Křelina). Druhé místo obsadilo družstvo Dynamo Doksy a třetí bylo Gymnastika Liberec B. Toto družstvo si vybojovalo i postup na Přebor ČR.
V Ústeckém kraji zvítězil Šrejber Vojtěch.
Kategorie mladších žáků měla pět startujících. Zvítězil Zajíček Adam, druhý byl Jančo Adam, oba Gymnastika Liberec a třetí Fiala Ondřej Lokomotiva Česká Lípa. Všichni tři postupují na Přebor ČR.
V Ústeckém kraji zvítězil Satran Vojtěch.

Třetí sled byl ve znamení zejména mužů a starších žáků.
Ve starších žácích zvítězil Bradáč Tomáš před oddílovým kolegou Novým Radkem a Samešem Adamem z Lokomotiva Česká Lípa.
Ústecký kraj má přeborníka v Jandovi Zbyňkovi.
Všichni postupují do Přeboru ČR.
Ozdobou přeboru byla účast tří mužů. Ti závodí podle platných pravidel FIG.
Zvítězil Zoubek Pavel, druhý byl Pietschmann Dominik oba Gymnastika Liberec a třetí Kubíček Matěj Lokomotiva Česká Lípa.
Celý přebor proběhl ve velmi hezké atmosféře. Velkou výhodou byla také účast dostatečného počtu rozhodčích.
Poděkování patří všem účastníkům: organizátorům, rodičům za napečené dobroty, trenérům, rozhodčím sportovcům a početnému publiku.
1.6.2014
Kučera

Výsledky naleznete v sekci KALENDÁŘ AKCÍ -  31.5.2014 Krajský přebor