Gymnasté znají Krajské přeborníky

25. 5. 2015

V sobotu se sjelo do specializované gymnastické tělocvičny 26 startujících z Libereckého, Ústeckého a Královéhradeckého kraje.
Byl to nominační závod na Přebor ČR.
Nejvíce závodníků přihlásil domácí oddíl Gymnastika Liberec – 16, dále startovali Dynamo Doksy, Lokomotiva Česká Lípa, Stadion Ústí nad Labem a Spartak Vrchlabí.
V první sledu nastoupili: GTV, EXTRA a ADEPTI.
V GTV zvítězila Hrobská Elen, v EXTRA pak Pietschmann Adam.
Adepti byli rozděleni po ročnících narození. Nejmladším účastníkem byl Škorpil Jaroslav z Doks, ročník 2010. V ročníku 2008 zvítězil Burda Tobiáš z České Lípy. O stupně vítězů ročníku 2007 se podělili domácí chlapci. Zvítězil Bitman Matěj před Jakimičem Nikolou.
První mistrovskou kategorií jsou nejmladší žáci , naši „ nejmenší muži“. V Libereckém kraji zvítězil Jäger Adam, druhý byl Křelina Pavel a třetí Bitman Adam, 5. místo obsadil Jeřábek Lukáš,  6.místo  Drbohlav Štěpán a 9. Místo Žitňan Lukáš, všichni Gymnastika Liberec.
V družstvech bylo první Gymnastika Liberec ve složení, Jäger Adam, Křelina Pavel a Bitman Adam, druhé bylo družstvo ve složení Jeřábek Lukáš, Drbohlav Štěpán a Žitňan Lukáš. Do Přeboru ČR postupují první tři chlapci.
V Královéhradeckém kraji zvítězil Piták Matěj před Menouškem Matyášem.
Mladší žáky v Libereckém kraji vyhrál Drbohlav Mikuláš, Gymnastika Liberec před Fialou Ondřejem z Lokomotivy Česká Lípa. Oba postupují do Přeboru ČR.Ústeckým přeborníkem je Šrejber Vojtěch a druhý skončil Pucherna Jakub. Přeborníkem Královéhradeckého kraje je Jedlička Marián z Vrchlabí.
Starší žáky v Libereckém kraji vyhrál Nový Radek před Bradáčem Tomášem a Jančem Adamem. Ti také zvítězili v družstvech a postupují na Přebor ČR.
V Ústeckém kraji zvítězil Janda Zbyněk před Satranem Vojtou.
Za zdárný průběh závodu patří díky všem organizátorům a rozhodčím.
23.5.2015/Kučera